Schæfer

Generelt om schæferen

Schäferhunden er en selvsikker, modig, oppmerksom og godlynt hunderase som passer godt for folk og familier med noe erfaring og som har en sportslig eller bruksmessig innstilling. Den trenger dressur, oppgaver og utfordringer for å trives maksimalt, og egner seg dårlig som «hjemme-alenehund» i en leilighet. Schæferen er en stor hund som blir rundt 60cm høy, 20-40kg og lever i ca 9 til 11 år.

 

Rasen er i dag Norges og en av verdens mest populære hunderaser, og brukes både av sivile som politi og militære. Rasen egner seg godt for mange former for hundesport og lydighet, da de lærer fort og liker å jobbe. Schæfer en ypperlig vakthund og kan derfor vise aggresjon mot fremmede. De har også sterkt flokkinnstinkt og vil derfor beskytte flokken sin mot farer. Dette er likevel ikke en rase som angriper mennesker, de bruker sin grove stemme for å virke avskrekkende.

 

Jeg har selv vært så heldig å vokse opp med disse flotte hundene og hatt 2 av mine egne herlige gutter. De er dessverre ikke lenger med oss, men vi har mange flotte minner.

 

Kennel Lillekos